A jak komfort jazdy w porównaniu z Octavią?
Sprężyny usztywniające
Zwiń
X
-
Sprężyny usztywniające
Może kogoś zainteresować usztywnienie tylnego zawiasu przed wakacjami. Ja ściągałem do Outlandera, bo jak się zapakuje bagażnik to siada tył. Są również do Octavek i innych Skód. http://www.ego-carstyle.de/Shop/inde...379_Skoda.html . Wstawiane są do środka ori sprężyn
-
-
swego czasu pamietam obszerny artykul z jakiegos 'Motoru' sprzed kilku ladnych lat, ale jak widac srednio sie to przyjelo u nas (cena?). zastanawiam sie tylko jak zmienia sie charakterystyka zawieszenia po zamontowaniu dodatkowych sprezyn .... jakbym znal wymiary moglbym to przeliczyc.kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
Ja mam u siebie takie sprężyny.. tzn z takimi kupiłem. Troszkę się namęczyliśmy żeby przełożyć je ze zwykłych sprężyn do RSowych, ale co się popieści ....
Powiem szczerze myślałem że montują je w standardziedopiero później podpatrzyłem że inne O2 tego nie mają. Tył pod załadunkiem nie siada tak jak w standardzie... ogólnie polecam.
O1, O2 Elegance
Komentarz
-
-
w takim razie goraca prosba ode mnie o zmierzene srednicy drutu tej sprezyny i jakies fotki pokazujace jak wyglada po zamontowaniu. czy te dodatkowe byly krotsze od 'podstawowych' ? jak auto zachowuje sie w normalnej eksploatacji ?kazdy nowy dzien rodzi nowe paranoje ...
Komentarz
-
-
średnica drutu 8,5mm, skok ok. 14mm (środek-środek), średnica zewnętrzna sprężyny od 66mm do 78mm. Ja jeszcze nie montowałem, bo nie mam czasu - dzięki temu mogłem pomierzyć. Zdjęcia montażu są tutaj http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtop...r=asc&start=60
[ Dodano: Wto 28 Cze, 11 13:30 ]
Zamontowałem dzisiaj do swojego Outka. CZas operacji ok. 50minut, koszt 70zł. Bez obciążenia nie zauważyłem specjalnej różnicy. Test "obciązeniowy" wkrótce
Komentarz
-
Komentarz